Brambory s tvarohem nebo bryndzou

Brambory s tvarohem nebo bryndzou
4 porce
60 min

INGREDIENCE:

  • 1 kg brambor (nejlépe nových)
  • 200 g brynzy nebo tvrdého tvarohu
  • 100 g hustého bílého jogurtu

 

  • lžíce pažitky
  • sůl, pepř
  • 100 g špeku nebo slaniny

 

Postup, aneb jak jsem postupovala já:

Rozpálíme si troubu na 220 stupňů.

Brambory si v půlce nařízneme nožem, ale bacha, ať se nerozkrojí úplně. A dáme péct cca na 30-50 minut. Dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.

Mezitím si v misce smícháme brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidáme bílý jogurt. Ještě přidáme pokrájenou pažitku. Osolíme dle chuti. Bacha brynza je dost slaná. Opepříme.Připravíme si pánev a tu rozpálíme na střední plamen.Pokrájíme si slaninu nebo špek na půl centimetrové kostičky a dáme vypražit. Nepospícháme, musí být krásně křupavé.Upečené brambory se nám rozšklebí a tak je naplníme směsí.Nakonec posypeme vypraženou slaninou nebo špekem. Vypečený tuk si můžeme schovat v lednici na případné smažení cibule u jiného pokrmu. A podáváme...

Přejeme dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Katka z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?