Dýňové lasagne

Dýňové lasagne
4 porce
150 min

Ingredience

1 větší máslová dýně

sádlo

1 střední bílá cibule

2 mrkve

2 stonky řapíkatého celer

700g mletého masa

hrst lístků nasekané čerstvé bazalky

3 lístky šalvěje

700 g rajčat

100 ml červeného suchého vína

5 stroužků česneku

sůl

pepř

500 g ricotty

1 vajíčko od šťastné slepičky

hrst nasekané petrželky kudrnky

¼ lžičky muškátového oříšku

¾ hrnku nastrouhaného parmazánu

1 mozzarela

šalvěj na dozdobení

 

Postup

Cibuli, mrkev a celer nasekáme najemno. Do většího hrnce přidáme sádlo a na středním plameni ho rozehřejeme. Poté přidáme nasekanou zeleninu a necháme 5 minut restovat. Česnek oloupeme, pomocí nože rozmačkáme a necháme alespoň 10 minut „odstát“. Zvýšíme plamen, přidáme mleté maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Poté přidáme rajčata, červené víno, česnek, bazalku a šalvěj, promícháme, překryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni 1,5 – 2hodiny probublávat. Dýni si zatím oloupeme, rozpůlíme, očistíme od semínek a pokusíme se jí nakrájet na co nejslabší plátky. Ricottu vložíme do větší misky, přidáme petrželku, sůl, muškátový oříšek a vejce a vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 195°C.

Připravíme si zapékací nádobu. Na dno nejdříve dáme menší množství masové směsi, poté ji poklademe plátky dýně. Následně dýni pomažeme bylinkovou ricottou a posypeme parmazánem. Stejný postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny ingredience, poslední vrstva by měla být ricottová. Na ricottu poté opět nasypeme parmazán a poklademe ji plátky mozzarelly a lístky šalvěje. Vložíme do trouby a pečeme 35 – 45 minut.

 

Přejeme Vám doboru chuť :)

 

Recept pro Vás připravila Janina z foodblogu Cukrfree

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu