Ingredience
120 g polotvrdého strouhaného sýra
50 g strouhaného pecorina nebo parmazánu
2 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
1 lžička lístků oregána
1 nastrouhaný stroužek česneku
50 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
1/4 lžičky jedlé sody
1 vejce od šťastné slepičky
himalájská sůl
pepř
1 lžička ghí
Na servírování:
1,5 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme pecorino a jogurt a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni prohříváme. Do směsi přidáme nasekané bylinky, nastrouhaný česnek a promícháme. Poté směs odstavíme z plamene a vmícháme do ní vejce. Přidáme mandlovou mouku a jedlou sodu a znovu důkladně promícháme. Vzniklé těsto rozprostřeme pomocí rukou na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby. Po cca 2 minutách troubu otevřeme a do těsta opatrně pomocí vidličky vytvoříme dírky. Poté pečeme dozlatova 8 – 10 minut. Mezitím si připravíme topping. Česnek nasekáme a na ghí ho jemně orestujeme. Poté ho smícháme společně s rozmarýnem a olivovým olejem a na hotovou placku směs rozetřeme. Podáváme ihned.
Přejeme vám dobrou chuť :)
Připravila pro Svět bedýnek Janča z food blogu cukrfree
![]() |
Parmigiano… |
98 Kč | |
(Pasta Mamma - čerstvé těstoviny) |
![]() |
Mandlová mouka… |
78 Kč | |
(Diana- Svět oříšků) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)