Francouzské toasty z mazance

Francouzské toasty z mazance
2 porce
10 min

INGREDIENCE:

  • 4 plátky mazance
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkové pasty nebo 1 lusk vanilky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 dcl mléka
  • špetka soli
  • lžíce másla na opečení

Na ozdobu:

  • jahody, kiwi, banán či jiné ovoce
  • javorový sirup
  • šlehačka

 

Každý to známe. Těšíme se na mazanec, tak ho upečeme. Jenže pak dostaneme jeden o maminky, druhý od babičky a třetí třeba ještě od tchýně. Nebo aspoň tak se to děje u nás. Takže i přes obrovskou chuť ukrojit si plátek toho lahodného nasládlého bochníku namazaného máslem se po chvíli dostaví malá zoufalost, co s ním. Vždy jeden zamrazím na pozdější chvíle a z dalšího kousku udělám francouzské tousty.Věřte, že to je dokonalost. Ty kousky rozinek a mandlí v tom jsou naprosto boží. Takže neváhejte a hned zítra to vyzkoušejte. Nebo ještě dnes?

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Do hlubokého talíře si vyklepneme vejce. Přidáme špetku soli. Také skořici. Ještě vanilkovou pastu nebo vanilkový lusk. Naředíme mlékem. A pořádně promícháme. Pokrájíme si mazanec. Rozpálíme pánev na střední plamen a přidáme máslo. Vyrácháme mazanec z obou stran ve směsi. Opečeme pomalu z obou stran. Podáváme s kupou ovoce a šlehačky.

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu