INGREDIENCE:
Na ozdobu:
Každý to známe. Těšíme se na mazanec, tak ho upečeme. Jenže pak dostaneme jeden o maminky, druhý od babičky a třetí třeba ještě od tchýně. Nebo aspoň tak se to děje u nás. Takže i přes obrovskou chuť ukrojit si plátek toho lahodného nasládlého bochníku namazaného máslem se po chvíli dostaví malá zoufalost, co s ním. Vždy jeden zamrazím na pozdější chvíle a z dalšího kousku udělám francouzské tousty.Věřte, že to je dokonalost. Ty kousky rozinek a mandlí v tom jsou naprosto boží. Takže neváhejte a hned zítra to vyzkoušejte. Nebo ještě dnes?
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do hlubokého talíře si vyklepneme vejce. Přidáme špetku soli. Také skořici. Ještě vanilkovou pastu nebo vanilkový lusk. Naředíme mlékem. A pořádně promícháme. Pokrájíme si mazanec. Rozpálíme pánev na střední plamen a přidáme máslo. Vyrácháme mazanec z obou stran ve směsi. Opečeme pomalu z obou stran. Podáváme s kupou ovoce a šlehačky.
Přejeme dobrou chuť! :-)
Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking
![]() |
Mléko… |
39 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
![]() |
Kiwi |
83 Kč | |
(Chile) |
![]() |
BIO Kiwi |
146 Kč | |
(Titbit) |
![]() |
BIO čerstvá… |
97 Kč | |
(Jitka Pyšková) |
![]() |
BIO máslo 150g |
55 Kč | |
(Polabské mlékárny) |
![]() |
vejce volný… |
60 Kč | |
(Statek Dvořák) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)