Krémové risotto s červenou řepou

Krémové risotto s červenou řepou
4 porce
35 min

ingredience

300 g rýže (arborio/carnaroli)

200 ml suchého vína

800 ml vody

2 bulvy vařené červené řepy

100 g cibule

1 stroužek česneku

olivový olej

máslo

parmezán

sůl

čerstvý pepř

postup 

Cibuli na kostičky a česnek nadrobno zlehka orestujte na olivovém oleji s trochou másla. Přidejte rýži a společně ještě trochu opečte.

Přilijte víno a během míchání nechte vyvařit. Rozdělte si vodu napůl a část jí přilijte – za stálého míchání začněte vařit risotto. V druhé polovině vody rozmixujte jednu bulvu řepy na řídké pyré. Rýži znovu podlijte vodou, nechte znovu vyvařit, a pak už podlévejte řepovým pyré a pokračujte v risotto technice.

Nastrouhejte parmezán, na kostičky nakrájejte druhou bulvu řepy a ukrojte pár silnějších plátků másla.

K hotovému risottu přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousky červené řepy, vytvořte krémovou konzistenci (krémovější než ja, zapomněla jsem nechat běžet indukci na 2 a odběhla k malý :)) a dochuťte solí a pepřem.

A dejte si do nosu!

 

Recept připravila Jája ze Zásadně zdravě https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/kremove-risotto-s-cervenou-repou/

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu