300 g rýže (arborio/carnaroli)
200 ml suchého vína
800 ml vody
2 bulvy vařené červené řepy
100 g cibule
1 stroužek česneku
olivový olej
máslo
parmezán
sůl
čerstvý pepř
Cibuli na kostičky a česnek nadrobno zlehka orestujte na olivovém oleji s trochou másla. Přidejte rýži a společně ještě trochu opečte.
Přilijte víno a během míchání nechte vyvařit. Rozdělte si vodu napůl a část jí přilijte – za stálého míchání začněte vařit risotto. V druhé polovině vody rozmixujte jednu bulvu řepy na řídké pyré. Rýži znovu podlijte vodou, nechte znovu vyvařit, a pak už podlévejte řepovým pyré a pokračujte v risotto technice.
Nastrouhejte parmezán, na kostičky nakrájejte druhou bulvu řepy a ukrojte pár silnějších plátků másla.
K hotovému risottu přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousky červené řepy, vytvořte krémovou konzistenci (krémovější než ja, zapomněla jsem nechat běžet indukci na 2 a odběhla k malý :)) a dochuťte solí a pepřem.
A dejte si do nosu!
Recept připravila Jája ze Zásadně zdravě https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/kremove-risotto-s-cervenou-repou/
![]() |
Cibule žlutá |
19 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Parmigiano… |
98 Kč | |
(Pasta Mamma - čerstvé těstoviny) |
![]() |
Česnek český |
289 Kč | |
(České farmy) |
![]() |
Olivový olej… |
209 Kč | |
(Řecké delikatesy) |
![]() |
Rýže Arborio… |
129 Kč | |
(Italské delikatesy) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)