Lečo se zauzenou paprikou

Lečo se zauzenou paprikou
4 porce
30 min
INGREDIENCE:
  • 1 kg zralých rajčat
  • 0,5 kg paprik
  • tuk (slunečnicový olej nebo sádlo)
  • 2 střední cibule
  • 4 vejce
  • zauzená sušená paprika
  • sůl, pepř
  • klobása

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si hrnec a přidáme tuk.Cibuli si oloupeme, pokrájíme nahrubo a dáme restovat.Pokrájíme si klobásu a přidáme k cibuli.Rajčata na vrchu rozkrojíme do křížku (slupku) a zalijeme vařící vodou.Zatímco se paří rajčata, tak si očistíme papriky. Vyndáme semínka a pokrájíme si jí na kousky. Poté papriku přidáme k cibuli a klobáse a restujeme.K paprice přidáme i uzenou papriku. Pozor, nesmí se připalovat, jinak by zhořkla.Nyní si oloupeme rajčata, pokrájíme na větší kousky (protože se rozpadnou) a přidáme do hrnce.Osolíme a opepříme a chvilku vaříme. Je potřeba trochu zredukovat tekutinu z rajčat, ale zase ne moc dlouho. Paprika musí být stále lehce křupavá a nerozvařená. Nakonec do hrnce nalijeme vejce a ještě chviličku provaříme. Tím celé lečo zahustíme.

Přejeme dobrou chuť :)

Pro Svět bedýnek připravila Katka z food blogu smoothcooking

 

2. VARIANTA
Nepřidávejte vejce do leča, ale přidejte vajíčko na lečo, přiklopte pokličkou a nechte ho uvařit. Podáváme zapečené v leču.

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu