Hurá, zprovoznili jsme doobjednávky! Více >

Cena a čas
Načítání výsledků
Načítání výsledků
0
0 Kč
Odepnout
3 3

recept na Lilkový dip Babaganuš


50 minut
30.11.-0001
4 porce
recept na Lilkový dip Babaganuš

Ingredience


ingredience

2 ks lilku

2 lžíce sezamové tahini pasty

1 stroužek česneku - vylisovaný

1/8 lžičky mletého chilli - volitelně

½ lžičky mletého římského kmínu

1 lžička soli

3 lžíce citrónové šťávy, přidat můžete i kůru

 

k servírování

extra panenský olivový olej

hrst petržele nebo jiných čerstvých bylinek

1 lžička opražených sezamových semínek

Nakoupit produkty z receptu

Příprava

postup

Předehřejte troubu na 250° a vyložte si plech pečícím papírem. Do celých lilků píchněte párkrát vidličkou a dejte je celé na plech. Pečte je zhruba 45 minut dokud nebudou měkké a nezačnou se rozpadat. Poté je vyndejte a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte do mixéru tahini, česnek, sůl, citrónovou šťávu, chilli a římský kmín.

Lilky podélně rozřízněte na poloviny a vyškrábněte dužinu. Tu nechte vykapat alespoň 3 minutky v cedníku. Pak ji přidejte k ostatním surovinám do mixéru a rozmixujte do hladka.

Hotové přendejte do vzduchotěsné nádoby a vychlaďte alespoň hodinu v lednici před podáváním.

 

TIP 1: Lilky můžete také místo trouby dát podélně rozpůlené na gril a grilovat z obou stran zhruba 10 minut.

TIP 2: Udělejte z toho cuketový dip! Místo lilku použijte zhruba 400 g cuket a držte se stejného postupu.

TIP 3: Stejně vyzkoušet můžete i sušená rajčata, taky lahoda.

 

Recept pro vás připravila Yummy Paleo https://www.yummypaleo.cz/post/babaganus-lilkovy-dip

Přidat do oblíbených

Produkty z receptu

Zahraniční
30 Kč
59 Kč/kg
Lilek
Petržel hladkolistá
Novinka
9 Kč
179 Kč/kg
Petržel hladkolistá
bio citrony titbit ovoce zahraniční farmy
BIO
51 Kč
169 Kč/kg
BIO Citrony
125 Kč
Cena včetně DPH