Hurá, zprovoznili jsme doobjednávky! Více >

Cena a čas
Načítání výsledků
Načítání výsledků
0
0 Kč
Odepnout
3 3

Recept na Masové loďky


60 minut
30.11.-0001
4 porce
Recept na Masové loďky

Ingredience


Ingredience

Náplň

400 g mletého masa (já použila krůtí)

sádlo nebo ghí

1 menší červená cibule

1 lžička čerstvého tymiánu

1 lžička čerstvého oregána

2 lístky šalvěje

2 stroužky česneku

450 g rajčatového pyré

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

pepř

Těsto

240 g polotvrdého sýra (já použila bio 30% eidam)

90 g jemné mandlové mouky

1 stroužek česneku

1 lžička lístků tymiánu

1 lžíce cream cheese (použila jsem domácí z Cukrfree kuchařky)

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

Na servírování

olivový olej

strouhaný parmazán

 

Nakoupit produkty z receptu

Příprava

Postup

Ve větší pánvi na rozehřátém ghí orestujeme na středním plameni najemno nakrájenou cibuli, poté plamen zvýšíme, přidáme maso a restujeme, dokud se maso “nezatáhne”. Poté plamen snížíme, přidáme bylinky, sůl a pepř a ještě minutu společně restujeme. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme nastrouhaný česnek, promícháme a na středním plameni necháme probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje.

Troubu předehřejeme na 175°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme tymián, česnek a cream cheese a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Jakmile se sýr roztaví, odstavíme hrnec z plamene, přidáme mandlovou mouku a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Hotové těsto poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do obdélníku (tloušťka těsta by měla být co nejmenší, ideálně kolem 2 – 3 mm). Obdélník poté rozdělíme na čtyři části. Do prostředka každé části podélně rozprostředme 1/4 masové směsi a oba konce těsta přehneme přes sebe tak, abychom vytvořili “loďky”. Je potřebova pracovat rychle, dokud je těsto teplé a tvárné. Čím bude těsto studenější, ale i tlustší, tím hůře s ním půjde manipulovat. Takto připravené loďky vložíme na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Hotové loďky posypeme parmazánem, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Přejeme vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Janina z foodblogu www.cukrfree.cz

Přidat do oblíbených

Produkty z receptu

15 Kč
29 Kč/kg
Cibule červená
34 Kč
339 Kč/kg
Česnek
Krůtí prsa mletá