Pomerančové sušenky

Pomerančové sušenky
4 porce
40 min

Ingredience

6 lžic (140 g) ořechového másla (já použila domácí mandlové máslo)

1 větší vajíčko od šťastné slepičky

vanilkový extrakt

2 (180 g) hrnky mletých lískových ořechů

½ lžičky jedlé sody

špetka soli

½ lžičky skořice

¼ lžičky zázvoru

1 lžička perníkového koření

1 vrchovatá lžíce najemno nastrouhané mrkve

1 lžička čerstvé nastrouhané kůry z bio pomeranče

Na zdobení:

60 g vysokoprocentní čokolády

pomerančová kůra z bio pomeranče

 

Postup

Troubu předehřejme na 175°C. Ve středně velké míse smícháme máslo s vejcem a vanilkou. V další míse smícháme najemno namleté lískové ořechy, sodu, sůl a koření. Poté přidáme mrkev a pomerančovou kůru a vše promícháme. Následně smícháme směs z vejce a másla se směsí z ořechů. Poté pomocí rukou tvarujeme kuličky z množství těsta odpovídající jedné polévkové lžíci. Koule poté vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí prstu nebo lžíce kuličky jemně přimáčkneme k plechu tak, aby byly cca 1 cm vysoké. Vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Hotové sušenky necháme úplně vychladnout a poté je z poloviny namáčíme z v čokoládě. Na závěr čokoládovou část posypeme pomerančovou kůrou. Sušenky poté necháme alespoň 5 dní odležet v lednici. Skladujeme v suchu a chladu.

Přejeme Vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Janina z Food blogu cukrfree

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu