Sýrová polenta s kadeřávkem

Sýrová polenta s kadeřávkem
3 porce
20 min

INGREDIENCE:

  • 250 g polenty
  • 1 l mléka
  • 100 g goudy
  • sůl

 

  • 4 listy kadeřávku
  • hrst špenátu
  • 1/2 cukety
  • 100 g slaniny
  • 3 vejce

 

Před pár dny jsem si vzpomněla na polentu. Jak dlouho jsem jí neměla. A přitom to je tak dokonalá věc. Lze jí připravit na několik způsobů, jako třeba grilovat nebo z ní udělat kaši. Já osobně jí mám nejraději ve formě kaše. A úplně nejvíc, když do té kaše přidám ještě trochu sýra. A když se připojí nějaká grilovaná zelenina, tak to je úplná dokonalost. Mno a tak jsem zapátrala v surovinách, přidala jedno vejce, které ujíždí na trávě a vykouzlila tento plnohodnotný oběd. Pojďte to také zkusit...

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Nejprve si postupně orestujeme zeleninu na kapce olivového oleje. Začneme pokrájenou cuketou a když je hotová, dáme jí stranou a přidáme na chvíli listy kadeřávku. U toho si do kastrůlku nalijeme mléko, které přivedeme k varu a postupně do něj zamícháváme polentu, přidáme nastrouhaný sýr a osolíme. A na třetí plotýnce si pomalu vypražíme na kousky pokrájenou slaninu a uděláme volské oko. Servírujeme tak, že na spodek talíře dáme polentu, na ní položíme orestovanou zeleninu, pak vajíčku a zasypeme kousky vypražené slaniny.

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu