Žitný chléb s fíky

Žitný chléb s fíky
10 porce
30 min

INGREDIENCE:

  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 20 g droždí
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce oleje

 

  • 40 g vlašských ořechů
  • 40 g buráků
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 20 g dýňových semínek
  • 20 g sezamu
  • 4 fíky

 

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Do mísy vložíme žitnou mouku. Dále také pšeničnou. Také lžičku octa a...lžíci oleje. Také sůl a droždí. Také pokrájené fíky.  Ještě lžíci cukru a semínka s oříšky. A celé to zalijeme vodou. Pořádně uhněteme a přendáme do formy na biskupský chlebíček. Formu ale předtím vysteleme pečícím papírem. Vrch těsta posypeme semínky. Pečeme 30 minut.

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu